It's About Time

2015. december

Egész hónapban akkora hajtás volt, hogy a stúdiónapló segítségét kellett kérnem ahhoz, hogy egyáltalán emékezzek arra, mit csináltunk. E szerint befejeztük a félbehagyott 'Jöttem' jeligéjűt - a legalább három inkarnációt megélt Első Nótát -, és a maradék két restancia is rögzítésre került, az 'Amikor' és az 'Ajtó'. Érdekes, hogy pont ez a két dal született a legkorábban, de ezekkel bíbelődtünk annyit, hogy még az utolsó pillanatban is variáltunk rajtuk egy csomót. Olyan szempontból viszont szerencsés volt ezekkel a számokkal befejezni a munkát, hogy valóban ez a két dal zárja az albumot, talán a projektzárás fölötti ünneplés öröme hallatszódik majd a lemez kifutó ütemein is.

A másik, ami lekötötte a lemezre szánt energiánkat, az a 'Trouble in My Mind' című dal idő előtti véglegesítése, maszterelése. Ugyanis beválogatták A Dal 2016 című tévéműsorba. A műsorral kapcsolatos motivációmról a rendes blogomon írok részletesebben, a lemez szempontjából annyit fűznék hozzá, hogy ez mindenképpen jó előjel a következő fejezetre nézve. A Petőfi Rádió játssza, vagy játszotta rendszeresen a 'Nyár'-t, a lemez előtt a 'Trouble' is figyelmet kap, jóval ígéretesebb minden, mint a Metropolita előtt.

A lemezkészítés természetesen nem csupán a dalok írásáról és felvételéről szól. A hónap során elkészült az új honlapom, ezúttal végre egy kellően letisztult, minimalista rendszer lesz, ami nem fogja megosztani az odalátogatók figyelmét a sok választási lehetőség között.
Megtörtént a fotózás második etapja, készül a borító és az arculat.
Egyeztetünk a sajtós csapatommal, mikor mire tegyünk hangsúlyt, hogyan juthat el minél több emberhez a zeném.
... és amikor minden szépen meg lett tervezve, a semmiből jött az Eurovíziós bejutásom, ami teljes mértékben megborította a terveinket, persze nem bánjuk.

Egyébként pedig a december sosem látott elfoglaltságot követelt tőlem. Ilyenkor eleve extrém sok koncert van, de idén erre rájött az extrém feszített stúdiózás, a Dal című műsorral kapcsolatos azonnali intézkedések tömkelege pedig csak púp volt a hátamon a karácsonyi rohangálás előtt. Eléggé féltem, hogy hogy fogom bírni idegekkel ezt a feszített tempót - a készülő lemez dalaiból ki is derül, hogy ilyenkor elég problémás személyiség tudok lenni. De ahogy az album is egy hosszabb küzdelem után győzelemmel ér véget, az én hónapom is minden teher ellenére örömteli, és kiegyensúlyozott volt. Nem kis belső munka árán, de sikerült.